Calf Care Solution

OPLOSSINGEN VOOR DE VERZORGING VAN KALVEREN

Een nieuwe wereld voor het kalf

Al meteen na de geboorte komt het pasgeboren kalf in contact met een nieuwe omgeving, ziekteverwekkers, andere dieren en mensen.

Het kalf is bijzonder gevoelig voor externe agressoren en heeft een zwak immuunsysteem waardoor het vooral vatbaar is voor twee ziekten: neonatale diarree en ademhalingsziektes.

Een belangrijke ziekte bij kalveren

Neonatale diarree is de belangrijkste doodsoorzaak voor kalveren van minder dan een maand oud en is dan ook een financiële en emotionele klap voor de veehouder. Het is een multifactoriële ziekte waarbij ziekteverwekkers, het dier en zijn omgeving betrokken zijn.

Bacteriën, virussen of zelfs parasieten tasten het spijsverteringsstelsel van het kalf aan, waardoor de darmbarrière zal verzwakken. Water, elektrolyten en voedingsstoffen kunnen niet meer normaal door het lichaam worden opgenomen, wat uitdroging, gewichtsverlies en vaak de dood van het kalf tot gevolg heeft.

De toekomstige generatie van het bedrijf, d.w.z. de kalveren, moet beschermd worden. Om deze ziekten tegen te gaan, is een globaal beheer van hun gezondheid nodig

Focus op vaccinatie

Ons vaccin immuniseert drachtige koeien en vaarzen om zo kalveren een passieve immuniteit te geven via de biest. Een ruime vaccinatieperiode geeft de veehouders meer flexibiliteit en stelt hen in staat om groepsmanipulaties uit te voeren. Bovendien is het vaccin aangepast aan alle soorten foksystemen: in de droogstandsperiode voor melkkoeien, tijdens het afkalfinterval bij vleesvee.

Het vaccin vermindert de ernst van diarree veroorzaakt door het rotavirus, het coronavirus en E. Coli , waardoor de virussen ook in mindere mate zullen worden uitgescheiden door besmette kalveren in de omgeving. Dit zal op zijn beurt bijdragen tot een lagere infectiedruk in de fokkerij. Eén enkele injectie is voldoende om een snelle en langdurige immuunrespons uit te lokken.
Vaccineer koeien met Bovigen Scour
Overdracht van passieve immuniteit op het kalf
Vermindert de ernst van de diarree en de verspreiding van virussen

Van preventie tot behandeling

Diagnose

Voorkomen

Genezen

Diagnose

Het zijn voornamelijk ziekteverwekkers die verantwoordelijk zijn voor kalverdiarree. In 20 tot 25% van de gevallen zijn er meerdere ziektekiemen bij de infectie betrokken.

Een snelle test kan worden gebruikt om nauwkeurige resultaten te bekomen en om toe te werken naar verminderd antibioticagebruik. Zo kan de dierenarts de meest geschikte preventie- en behandelingsmiddelen kiezen.

Voorkomen

De koe vóór het afkalven vaccineren, is de meest betrouwbare manier om het kalf tegen neonatale diarree te beschermen.

De koe zal antilichamen produceren die zich concentreren in de biest. Bij de geboorte zorgt de biest ervoor dat het kalf gedurende zijn eerste levensmaanden kan genieten van een passieve immuniteit.

Genezen

Als het kalf al ziek is, kan het op twee manieren worden ondersteund. Enerzijds behandelen we de symptomen met producten die rijk zijn aan elektrolyten en voedingsstoffen, om zo de spijsvertering te ondersteunen. Anderzijds kunnen infecties veroorzaakt door ziekteverwekkers worden tegengegaan door middel van antibioticabehandelingen.

OUR SOLUTIONS

Diaproof Pro

Voor een orale rehydratie bij het kalf, lam, geitje en het veulen

Bij diarree bij kalveren draagt ​​het aanvullend dieetvoer van DIAPROOF® PRO bij tot:
De bescherming tegen uitdroging dankzij ionen (natrium, kalium, chloride) en suikers (dextrose).
Het aanbrengen van energie: 228 kcal / drinkbeurt.
De bescherming tegen bloedacidose dankzij het aantal sterke ionen (of SID = 69 mmol / l) en de aanwezigheid van buffermiddelen, zoals bicarbonaat (42,1 mmol / l) en citraat (6,7 mmol / l).

Enerlyte Plus

Aanvullend diervoeder voor kalveren. 
Enerlyte Plus is een isotone oplossing, geschikt voor toediening bij elke vorm van diarree, ongeacht de oorzaak. 

Snel bereid, snel opgenomen, snel terug naar de gewone melk!

ENERLYTE® PLUS aanvullend dieetvoeder is oplosbaar en smakelijk:

Oplosbaar: ENERLYTE PLUS, onder de vorm van zelfbruisend oplospoeder, vergemakkelijkt de voorbereiding. De oplossing van een zakje in 2 liter lauw water lost snel en compleet op zodat mengen of roeren overbodig is.

Aangenaam: het vanillearoma vergemakkelijkt de opname zodat het kalf zelf uit de emmer gaat drinken.

Bereken de kosten voor uw bedrijf wanneer vee wordt getroffen door diarree

Kalverdiarree is een belangrijke ziekte in de rundveehouderij, die tot aanzienlijke economische verliezen kan leiden.

Door rekening te houden met factoren zoals het percentage getroffen kalveren, kan deze simulator voor de melk- en rundveehouderij de economische impact van deze ziekten op uw bedrijf berekenen.

Onze artikels lezen

Kalf met diarree:

 hoe het opnieuw hydrateren?

Inleiding

Ziekteverwekkers

Hoe bestrijd je vliegen in de veeteelt?

Maar waar komen al deze vliegen vandaan in de lente?